”Gaza bliver børnenes kirkegård” - FNs generalsekretær António Guterres

  • Der er ikke nogen krig i det 21. århundrede, som på så kort tid
    har dræbt så mange børn og unge som 
    i Gazastriben det seneste år. 

Flere end 11.000 børn er ifølge Gazas sundhedsmyndigheder indtil slutningen af august 2024 blevet dræbt af det israelske militær. Omkring 20.000 børn og unge har mistet en eller begge forældre.
Verdens sundhedsorganisation (WHO) har bedt EU's lande om at tage imod syge og sårede fra Gaza. Det har taget ni måneder
for EU-landene at modtage alvorligt sårede børn. Det drejer sig om i alt 16 børn ...
Danmarks regering afviser at modtage sårede palæstinensiske børn fra Gaza.

           ______________________________________________
”Gaza bliver børnenes kirkegård” , sagde FNs generalsekretær António Guterres allerede i november sidste år. For et par dage siden anklagede
en FN-instans, der beskæftiger sig med krigen i Gazastriben, Israel for massivt brud på børnerettighedskonventionen.

          Israels militær tæppebomber hele Gazastriben 

De over 11.000 dræbte børn udgør næsten en 1/4 af de omkring 41.000 palæstinensere, der indtil slutningen af august 2024 er blevet dræbt under Israels militære angreb på Gaza. I alt er omkring 21.000 børn meldt savnet.
Omkring 20.000 børn og unge har mistet en eller begge forældre. 17.000 børn er blevet adskilt fra deres familier og hundreder er døde på grund af underernæring. Mange af børnene lider af sult.
Titusinder blev såret af bombardementerne, mange af dem har fået arme eller ben amputeret. 
(kilder: 
Gazas sundhedsmyndigheder og uge-
magasinet Der Spiegel, d. 28. september 2024)


  • Mange sårede palæstinensiske børn flyttes til Qatar og de Forenede Arabiske Emirater. 

Emiratet Qatar har erklæret at ville modtage 1500 sårede fra Gaza. Flere hundrede er allerede i landet, mænd, kvinder og først og fremmest børn og unge. Nogle blev ledsaget af deres forældre eller søskende, nogle har ingen af delene mere. 

Palæstinensiske børn i Qatar
Palæstinensiske børn i Qatar

Stedet for deres indkvartering hedder Thumama og er en miniature af Gaza, indgangs-portene er bevogtet af security- personale. 
Her går de palæstinensiske børn, hvis deres helbredsskader tillader det, i skole og bliver ledsaget af fysioterapeuter til genoptræning med proteser.
Om dagen er gaderne mellem boligblokkene ifølge medie-beretninger ligesom uddøde, men så snart det dæmrer, kommer børnene ud af husene for at lege sammen.

De fleste har siddet hele dagen i deres værelser, gardinerne trukket for på grund af den intense sol. Mange af børnene mangler et ben eller en arm, nogle har brandsår. (kilde: beretning af en journalist fra Der Spiegel, der opsøgte  Thumana i Qatar).
Qatar har investeret en hel del penge i behandlingen af de evakuerede fra Gaza-striben. De bliver behandlet i emiratets hospitaler og får de mest moderne proteser. Det samme gør sig gældende i De Forenede Arabiske Emirater, der ligeledes har modtaget hundredvis af sårede børn og unge.

  • Danmarks regering er ikke villig til at modtage sårede palæstinensiske børn fra Gazastriben 

Verdens sundhedsorganisation (WHO) har bedt EU's lande om at tage imod syge og sårede fra Gaza. Det har taget ni måneder for EU-landene at modtage alvorligt sårede børn. Det drejer sig om i alt 16 børn.
Hvad Danmark angår, har flere partier på Christiansborg længe opfordret regeringen til at tilbyde behandling på danske hospitaler til syge og sårede fra Gaza. Men dette blev afvist. Således erklærede Venstres sundhedsminister Sophie Løhde den 17. juni 2024 til medierne, at regeringen ikke har planer om dansk bidrag til medicinske evakueringer ...
(folk fra autonom infoservice)