Libanon: "Vi vil bombe jer tilbage til stenalderen" (Israelsk politiker)

Nogle gange udsender Israel evakueringsordrer til befolkningen i Libanon omkring kl.3 om morgenen
Nogle gange udsender Israel evakueringsordrer til befolkningen i Libanon omkring kl.3 om morgenen
  • En kommentar af nogle venstreradikale

Den israelske hær kaster nu hver dag deres bomber over hele Libanon. De massive ødelæggelser efterlader ingen tvivl om, hvor alvorligt dette er ment: 1,3 millioner fordrevne mennesker, en sjettedel af den samlede befolkning. Mindst 1.500 mennesker er blevet dræbt på 14 dage.

  • Den dag, hvor landoperationen begyndte, den 30. september,
    spurgte et israelsk regeringskonformt medie, om Libanon ikke
    også var en del af ”Eretz Israel” ...
  • En kommentar af nogle venstreradikale 

Den israelske hær kaster nu hver dag deres bomber over hele Libanon. De massive ødelæggelser efterlader ingen tvivl om, hvor alvorligt dette er ment:
1,3 millioner fordrevne mennesker, en sjettedel af den samlede libanesiske befolkning.1.500 mennesker er blevet dræbt på 14 dage.
Den dag, hvor landoperationen begyndte, den 30. september, spurgte et
israelsk regeringskonformt medie, om Libanon ikke også var en del af ”Erez Israel” ...

Størstedelen af de danske politikere fremstiller det som om Israels eksistensret
er truet, hvilket er langt fra realiteten. De hengiver sig til feel-good-mantraer om landets ”farverige demokrati” og ignorerer den kendsgerning, at Israel længe har været været domineret af en bredt forankret, ekstrem racistisk og militant  bo-sætterbevægelse. De selvsamme folk, der tidligere som regel blev betegnet som "kuleskøre”, er i dag placeret i statsmagtens centrum.

Krigen mod Libanon har ifølge forskellige meningsmålinger stor opbakning
i befolkningen i Israel og den pro-zionistiske moderate venstrefløj støtter den ligeledes.  Sidste onsdag henvendte regeringsleder og krigsforbryder Netanjahu sig til den libanesiske befolkning. I en meddelelse på X skrev han: ”Hvis I ikke
befrier jer fra Hizbollah, venter jer den samme skæbne som i Gaza”
. De er der, ordene, er der nogen fra Mette Frederiksens regering eller de borgerlige medier, der vil reagere på dette ? Næppe.

Der hersker tavshed eller man trækker på skulderne, flankeret af udtalelser,der synes at retfærdiggøre det hele med udsagn om ”terrorister, højborge, målrettede menneskelige skjolde, Israels ret til selvforsvar ...”, præsenteret som et mantra, der konstant strammes op omkring statslige israelske militæraktioner.

For den hjemlige Israel-lobby er det åbenbart tilstrækkeligt, at Israels militære talspersoner rapporterer, at Hizbollah har opbevaret raketter i praktisk talt alle huse i hele Libanon, i køkkener, garager og dagligstuer.

Ambulancer og redningspersonale, der haster til nedslagsstederne efter luft-angrebene for at give assistance til befolkningen, bliver selv mål for angrebene med den absurde påstand, at de bærer våben for Hizbollah.
I følge libanesiske medieberetninger er 40 redningsarbejdere blevet dræbt på
tre dage i Libanon, ti brandmænd alene på en dag. De er der, billederne, men hvem kigger?
Enhver henvisning til ”Israels selvforsvar”, alle ord som "højborg", "terrorist", "menneskelige skjolde" tjener til at gøre lidelserne for befolkningen i Mellem-
østen tålelige for Vestens ansvarlige politikere og mainstream-medierne.
De få ord om medfølelse bliver aldrig omsat til handlinger. Opfordringerne til mådehold og deeskalering fortoner sig som retoriske øvelser. Eller eksploderer sammen med en ladning på 85 tons bomber over gaderne i Beirut og andre libanesiske byer.
Forleden bombede Israel et interkulturelt mødecenter, flere bygninger midt i Beiruts centrum samt stillinger tilhørende FN's fredsbevarende mission. 
Alt imens våbenleverencer til Israel uforstyrret fortsætter med den danske regerings godkendelse.

Dele af fagbevægelsens centrale ledelse ser heller ingen grund til at standse leveringen af våben-teknologi til Israels krigsførelse. De har således vedtaget, at ATP-fonden skal investere i udbytterige aktier hos firmaer, som tjener profit på at sælge våbenteknologi til Israels militær.
Solidaritetsbevægelsen for palæstinensernes (og nu også libanesernes) frihed og mod Israel som krigsførende besættelsesmagt, er under konstante trusler og pres fra de politiske magthaveres side.
På trods af de omfattende tiltag under dække af ”kampen mod antisemitisme”, vil det ikke lykkes at inddæmme den omfattende og kontinuerlige solidaritet med de folkeslag, som Israel underkuer eller forsøger at udrydde. Kun denne globale aktive solidaritet kan skabe grundlaget for en retfærdig fred i Mellemøsten.
(folk fra autonom infoservice)

  • Report from Lebanon and Gaza

DemocracyNow! d. 11. october 2024:

  • Israeli soldiers document their own war crimes online: Why?

       Middle Est Eye, d. 14. october 2024